Nye «Remskjær» er overlevert fra verftet Båt og Motorservice i Dalasjøen til Rånes Fiskeri i Lofoten.

MS «Remskjær»

Rånes Fiskeri AS fra Salten har fått overlevert sin andre kystsjark fra verftet Båt og Motorservice i Dalasjøen.

Publisert

«Remskjær» er verftets byggnummer 60, og er en fiskebåt på 10,98 meters lengde og 4,7 meters bredde. Båten er i aluminium og bygd i sin helhet ved verftets båtbyggeri i Dalasjøen, Nord-Trøndelag.

Rigget for garn

Den er levert til Rånes Fiskeri AS og Øystein Rånes, som har tilhold på Helligvær i Bodø kommune. Dette er andre båten på fem år verftet bygger til fiskeren fra Salten. Hans forrige fiskebåt, med samme navn, ble solgt til Finnmark.

Rorhuset har et enkelt oppsett, men alt av moderne navigasjon og fiskeleteutstyr integrert i cockpiten.

Nye «Remskjær» er rigget for garn. Alt av garnutstyr, som garnhaler, garngreierarm og garngreier, er levert av Lorentzen Hydraulikk AS fra Kabelvåg. Dekkskrane er levert av Truck Tek AS i Brønnøysund, mens øvrig dekksutrustning har verftet selv stått for.

Motor og elektronikk

Motoren er en Scania på 300 hk, levert av Nogva Motorfabrikk AS, som også har levert gir og propell-system. JB Systems AS har levert generator mens sidepropeller kommer fra Sleipner AS. Alt av maritim elektronikk i rorhuset er fra Navteq AS, og Viteq AS har stått for alle elektriske installasjoner.

Det er et enkelt oppsett i rorhuset, men med det som trengs av moderne navigasjon- og fiskeleteutstyr for å drive et effektivt fiske. Alt er integrert i broløsningen, som har to skjermer foran i panelet i cockpit og en skjerm montert i høyden. To skipperstoler er montert i rorhuset, som gjør arbeidsdagen komfortabel for skipper og mannskap.

Moderne bysse og messe

Innredningen har Ytre Namdal Snekkeri AS og Båt og Motorservice AS stått for. Det er ingen ting som står tilbake for komforten om bord, med lugarer, en liten bysse, messe/salong og dusj og toalett. Alt er innredet i stilfull, moderne og flott design og farger.

Messe- og bysseseksjon i moderne interiør og møbler står for kvalitet og komfort om bord.

Verftet opplyser at dette har blitt en båt som er helt tilpasset kundens ønske, i godt samarbeid med verftet og Marin Design AS. Sistnevnte har stått bak tegninger og design av båten.

- Vi ønsker å takke Øystein for nok et flott samarbeid, og gratulere med ny båt, skriver verftet i en pressemelding.