NYBYGG: 

NYBYGG: Fiskebåten MS «Senjaland» er verftets byggnummer 126

MS «Senjaland»

GOT Marine har levert nok en stødig og moderne fiskebåt, bygd ved verftet på Sørlandet.

Publisert Sist oppdatert

Fiskebåten MS «Senjaland» er verftets byggnummer 126, og ble i siste halvdel av juni overlevert til sine nye eiere Brødrene Frantzen AS fra Kaldfarnes på Senja.

Flott prosess

Rederiet eies i hovedsak av Glenn Andre Frantzen og Jim Eyolf Frantzen, mens Oddbjørn Frantzen har en liten eierandel i rederiet. I fjor omsatt selskapet for 5,1 millioner kroner, og endte på et overskudd på 906 000 kroner.

– Det har vært en flott prosess sammen med rederiet (Brødrene Frantzen, journ. anm.), skriver verftet på sin Facebook-side etter overlevering.

Rigget for snurrevad og garn

Dette er av verftets eget fartøydesign, GOT Skogsøy 36, bygd i aluminium og med lengde og bredde på henholdsvis 10,99 og 5,3 meter. 

Fartøyet er rigget for snurrevad og garn, og har god dekksplass for denne type utrustning. Hele arbeidsdekket ligger under shelterdekket, noe som ivaretar HMS på en god måte under arbeid. Lastekapasiteten er på hele 32 m3.

Garngreier og garnhaler er levert av Lorentzen Hydraulikk AS, mens Lofoten Hydraulikk AS har levert kombivinsjer. GOT Service har levert lossekran og notkran av type HS Marine AK7. Fiskefabrikken om bord er levert av Smådal Mekaniske.

Lavt forbruk og renere eksos

Under dekk finner man en Scania DI13 med 450 hk og 1800 rpm, som overvåkes av Scania EMS kontrollsystem og sørger for riktig drivstofftilførsel, lavt forbruk og renest mulig eksos. Hjelpemotoren er en 422 TGM Perkins, HC258 gir og Nogva propellanlegg, samt sidepropeller fra Sleipner.

Alt av elektrisk anlegg er montert av GOT Service, som er et av GOT Marines søsterselskap. Selskapet har også levert og montert kommunikasjons- og navigasjonssystem. Skjermene er integrert i panelet foran og på siden av skipper, og viser både ekkolodd/sonar og Olex, samt kameraer over dekk og maskinrom.

Komfort for mannskapet

Ingenting står tilbake for komforten om bord for mannskap og skipper. Bad og toalett med dusjmuligheter, to lugarer med plass til fire personer og bysse/messe med sittegruppe og TV. 

I tillegg er det sittegruppe i rorhuset, samt at skipper har Norsap skipperstol. Interiøret er lyst og moderne, og designet og levert av HMI Haugeland Miljø Innredning.

Senjaland Skogsøy 36
Senjaland Skogsøy 36
Senjaland Skogsøy 36
Senjaland Skogsøy 36
Senjaland Skogsøy 36
Senjaland Skogsøy 36
Senjaland