KYSTSJARK: «Havbryn» er en ny effektiv kystsjark er levert fra Nor-Dan Marine.

MS "Havbryn"

ØKSNES: Fisker Andre Steffensen fra Myre har hentet hjem sin nyeste Nor-Dan kystsjark.

Publisert Sist oppdatert

Fiskerinæringen på Myre i Vesterålen har fått et nytt tilskudd til fiskeflåten. Helt mot slutten av mai overleverte Nor-Dan Marine en flunkende ny kystsjark til fisker og reder Andre Steffensen. Nybåten har fått navnet «Havbryn».

En tydelig fornøyd skipper og reder, Andre Steffensen, fra Myre.

Båt nummer to fra Evje

Verftet melder at dette er den andre båten de har bygd til Steffensen. Den forrige sjarken til denne rederen ble for øvrig levert i 2020, men videresolgt i fjor høst. Steffensen har i tillegg en 7,07 meter stor fiskebåt, med rettigheter for fiske etter sei, hyse og torsk.

- Dette er båt nummer to vi har fått gleden av å bygge for Andre, og det synes vi er stor stas, skriver verftet og takker samtidig reder for et godt samarbeid.

Begge båtene som er levert fra Evje er av modellen Nor-Dan 35 sjark, som har en lengde på 10,68 meter. Sjarken har et lasterom på 10,3 m3, men det er også muligheter for bulk. Verftet omtaler modellen som en effektiv og økonomisk fiskebåt, som på grunn av sitt skrogdesign tar seg raskt til og fra fiskefeltet med et lavt drivstoff-forbruk.

Ny lugarløsning

Denne båten er for øvrig den første sjarken verftet har bygd med ny lugarløsning, som ligger tverrskips under styreposisjonen. Innredningen kommer fra Lindesnes Båt og Treindustri, som også har gjort innredningsarbeidet om bord. På babord side i styrhuset er det sittegruppe for fem-seks personer. Selve sofaen er i et stilfull design. Bakerst i styrhuset er det også en liten bysse, utrustet for enkelt matlaging om bord.

Montasje og teknisk utrustning er utført av Nor-Dan Maritime Service, mens sveisearbeid av master, luker og hydraulikktank er levert av AJ-Drift. Hydraulikk er levert av Smådal Mekaniske, som også står bak dekksutrustningen.

Elektronikk og motor

Båten er svært godt utrustet med elektronikk, med blant annet navigasjon og fiskeleteutstyr fra Navico og Sailorsmate, samt Olex. Den er bygd med bulb, og er rigget for garn- og linefiske. Nybygget er også utrustet med søkelys, bauglys og dekksbelysning, som er levert av Luminell.

RORHUS: Topp moderne utstyr, for å drive effektivt fiske, er montert i rorhuset.

Motoren som er montert er av typen Volvo D7 med 266 hk, levert av La-Sa Båt og Motor, og koblet til et gir av type ZF280 med cruise command, levert av KGK Norge. Båten er utstyrt med thruster, både i front og akter, levert av Sleipner.

Leverandørliste Havbryn:

Verft - Nor-Dan Marine AS

Motor - La-Sa Båt og Motor

Gir, clearcommand, mm - KGK Norge AS

Propell, thrustere front/akter - Sleipner AS

Navigasjon - Sailorsmate/Navico

Innredning - Lindesnes Båt og Treindustri

Teknisk montasje og hydraulikk - Nor-Dan Maritime Service

Dekksutrustning og hydraulikk- Smådal Mekaniske

Søkelys, bauglys og dekkslys - Luminell

Sveisearbeid/hydraulikktank - AJ-Drift

Skipperstol - NorSap

PLS-system - GOT

Dører - Libra Plast

Vinduer - Ertec

Rekker - Suntec

Eksospotte/gjennomføring - Progress Engineering

Propellanlegg og ror - Bosvik AS

Sikkerhetsutstyr - Telmo/Safe Marine/Jotron

Landstrøm, batterier etc - NDMS