Nor-Dan Marine med nok en levering av en topp kystsjark. Siste sjark levert heter «Høylandsjento». Alle

MS «Høylandsjento»

Nor-Dan Marine har levert nok en topp moderne kystsjark på 35 fot til en fornøyd fisker.

Denne gangen var det fisker Inger-Marie Høyland Kleppe fra Klokkarvik utenfor Bergen som fikk overlevert en splitter ny Nor-Dan sjark. Dette er den andre sjarken verftet i Evje har levert på under to måneder. Kleppe er daglig leder og eier i det nyregistrerte selskapet Høyland Kystfiske AS.

En tydelig fornøyd fisker, Inger-Marie Høyland Kleppe fra Klokkarvik, med sin nye sjark.

Tradisjonelt rigget

«Høylandsjento» er rigget for garn, teine og notfiske, og har et lasterom på 10 m3. Den har midtskott og godkjent for bulk, samt et romslig arbeidsdekk. Utrustningen på dekk er utført av Fiskeriteknikk AS. Her er det også montert søkelys, bauglys og dekksbelysning, alt levert av Luminell.

Båten er utrustet med en motor av type Volvo D7 med 266 hk, som er levert av La-Sa Båt og Motor. Gir av type ZF280 med cruisecommand er levert av KGK, baug- og hekkthrustere er fra Sleipner og propellanlegg er av Bosvik AS. Eksospotte og gjennomføring er gjort av Progress Engineering, mens Smådal Mekaniske har levert alt av hydraulikk.

Godt utrustet kystsjark

Når båten ligger ved kai kobles den på landstrøm, mens den benytter strøm fra batteripakke i transit og under fiske. Det er montert en Eberspächer om bord, som bidrar til å varme opp og regulere varmen rundt omkring i båten. Hele pakken er levert av NDMS

Rorhuset er standard arrangert, med sittegruppe på babord side og skipperposisjon og alt av maritimt elektronisk utstyr på styrbord. Skipperstolen er for øvrig levert av Nor-Sap. Båten er godt utstyr med navigasjon- og fiskeleteutstyr fra Simrad og Olex, levert av Sailorsmate og Navico.

Alt av nødvendig sikkerhetsutstyr er montert om bord. Brannslukkingsutstyr fra Telmo, og flåte, drakter og vester fra Safe Marine.

Første med gitarholder

Montasje og teknisk utrustning er gjort av verftets datterselskap Nor-Dan Maritime Service i Lindesnes. Mens AJ-Drift har levert aluminiums- og sveisearbeid til master, luker og hydraulikktank og Lindesnes Båt og Treindustri har levert og montert innredningen om bord. Verftet skriver at dette er første båt levert med gitarholder, som for øvrig er montert i lugaren.

- Vi ønsker lykke til med nybygget, og gleder oss til å se det i drift. Det har vært en stor glede å få bygge «Høylandsjento», skriver verftet i en post på Facebook og takker samtidig reder for et godt samarbeid.

Et romslig arbeidsdekk utrustet for fiske med garn, teine og not.