Rødsand Kystfiske har oppkalt kystsjarken etter fjellet "Lomstind" på Sør-Senja.

MS «Lomstind»

GOT Marine har nylig overlevert en ny Skogsøy-sjark til fisker i nord, som har fått navnet "Lomstind".

Publisert Sist oppdatert

I midten av mars overleverte GOT Marine Skogsøy det siste tilskuddet til fiskeflåten på Senja. Dette er verftets byggnummer 135, og er en Skogsøy 36.

RORHUS med god oversikt over skjermer og dekk.

Senjafisker med nybygg

Rødsand Kystfiske og Håvard Pettersen bestilte i fjor vår ny kystsjark hos GOT Marine i Mandal. Båten har fått navnet «Lomstind», og er oppkalt etter fjelltoppen med samme navn, som ruver 756 moh nord for Rødsand på Senja.

Verftet står bak designet, som omtales som «lille sjarken design». Båten er 10,99 meter lang og 4,8 meter bred. Den rigges for garndrift og har en lastekapasitet på 20 m3. Fisker og eier Håvard Pettersen har, i påvente av nybåten, fisket på den 35 fot store sjarken «Senjagutt», bygd i 1977.

PANTRY og sittegruppe i moderne og stilig design.

Dekksutstyr og motor

Det meste av fiskebehandlingsutstyr på dekk leveres av Lorentzen Hydraulikk, som garnhaler 1200 kg og greierarm, mens garngreier av type 475-2 leveres av Net-Op. Smådal Mekaniske har levert bløggekar og GOT Marine containere.

Motoranlegg kommer fra Nogva Motorfabrikk, som består av hovedmotor, Scania DI09 på 300 hk, koblet til et HC168-gear og propellanlegg. Nogva Motorfabrikk leverer også Nanni QLS22T hjelpemotor, samt lensepumpe, brann- og spylepumpe.

LUGAR med køyeplass til to personer.

Styring, roranlegg og sidepropell er av typen SH550, levert av Sleipner, mens manøverstasjoner kommer fra Sea-Tek. Verftets har selv levert og montert det elektriske anlegget 24v – 230v samt kommunikasjons- og navigasjonssystemer, mens Farco AS har levert en Kabola KB45 oljefyr.

Sikkerhetsutstyret kommer fra Viking Lifesaving Equipment, og slukkeanlegg for maskinrom fra Alf Lea & Co; Brannvern. Fiskebåten leveres med flotte og lugarer og bad med felles toalett og dusj. Det er en moderne og stilfullt pantry og sittegruppe på babord side i rorhuset.

Romslig arbeidsdekk med nødvendig dekksutstyr for garnfiske.